KOLEJOWE BISTRO

KOLEJOWE BISTRO

Szanowni Państwo,

od maja 2016 r. Muzeum Przemysłu i Kolejnictwa na Śląsku świadczy dla swoich gości usługi gastronomiczne w ramach KOLEJOWEGO BISTRO, baru szybkiej obsługi zorganizowanego w stylowym, oryginalnym wagonie barowym PKP z lat 70-tych XX wieku. 

KOLEJOWE BISTRO dla grup zorganizowanych dostępne jest we wszystkie dni tygodnia – po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji. Gości indywidualnych zapraszamy we wszystkie weekendy sezonu wiosenno – letniego (maj-wrzesień).

Menu KOLEJOWEGO BISTRO tworzą dania i przekąski kuchni polskiej – m.in. pierogi, pożywne zupy,  dania mięsne czy tradycyjne zapiekanki z różnymi dodatkami. Na deser oferujemy pochodzące od lokalnych cukierników ciasta. 

Zapraszamy!

 

 

KOLEJOWE BISTRO
KOLEJOWE BISTRO
KOLEJOWE BISTRO
KOLEJOWE BISTRO

Przykładowe Menu dla grup zorganizowanych:

ŚNIADANIA:

Pieczywo: pszenne, razowe, chałka,

masło, wędlina, ser, twaróg,konfitura, pasty, pomidor, ogórek, papryka, jajka, parówki,

kakao, herbata, mleko,

Obiady
ZUPY:

pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa, rosół.

II DANIE:

1. Filet drobiowy, ziemniaki, surówka
2. Kotlet mielony , ziemniaki , surówka
3.Gulasz z kasza gryczana, surówka
4. Naleśniki z serem

KOLACJE:

1. Szwedzki stół
2. Na ciepło: Gołąbki w sosie pomidorowym, leczo, pierogi ruskie, z mięsem, ziemniaczane, bigos